lunedì 19 luglio 2010

Tiramisu




Ciao a tutti miei cari lettori,
oggi per il mio primo post in italiano ho pensato di presentarvi un dolce tipico italiano: il tiramisu!
Un dolce di facile esecuzione,ma di sicuro effetto sia per gli occhi che per il palato, è l'ideale in queste calde giornate estive.
Tutto quello che vi occorre è:
  • biscotti savoiardi
  • caffè
  • 250 g. di mascarpone
  • 4 cucchiai di zucchero
  • 3 uova
  • cacao amaro in polvere
Procedimento:
Separare i tuorli dagli albumi,montare a neve fermissima gli albumi e lavorare bene i tuorli con lo zucchero,aggiungere il mascarpone e infine gli albumi montati a neve.
Inzuppare i savoiardi nel caffè,disporli in una pirofila,e versare sopra uno strato di composto, poi di nuovo uno strato di savoiardi inzuppati e così via.
Terminare con uno strato di composto e una spolverata di cacao amaro.
Lasciare in frigorifero circa 2-4 ore prima di servirlo.



Annalisa

15 commenti:

Sanyukta Gour(Bayes) ha detto...

divine n heavenly dessert.my fav........just melts in mouth..urs looks fantabulous nad mouthwatering.....

Marilyn ha detto...

I have had Tiramisu from a store but never homemade!!
Mmmmmm....Sounds wonderful!!
Have a Wonderful Week!
Love,
Marilyn

Sage ha detto...

Fantastic photo; I relly love tiramisu, but have not made it in ages.
Rita

Michael Toa ha detto...

I don't know if you know, but Tiramisu is my all time favourite dessert. Yours looks absolutely delicious!
Have a great day! Michael

~Lavender Dreamer~ ha detto...

It looks wonderful! We can eat it to celebrate change! ♥ Hugs! ♥

love lives in the kitchen ha detto...

tiramisu è una di quelle cose che... non ho mai fatto in casa :( forse questa tua ricetta potrebbe essere un buon pretesto per il mio debutto ;)
grazie e a presto!
justyna

Lorna May ha detto...

how yummy does that look.....and so pretty.

Pat @ Mille Fiori Favoriti ha detto...

The translator worked very well Annalisa! I love tiramisu -- nice recipe!

MªJosé ha detto...

I really like you has been wonderful tiramisé
kisses

Chetana Suvarna Ganatra ha detto...

Omg one of my fav dessert...tis tiramisu is making me hungry.
I luv de melt in de mouth magic of dis dessert.
Good on ya Anna.

Sage ha detto...

My daughter in law sent me this recipe site to help my with my Italian; of course I thought of you.
Rita

http://ricette.giallozafferano.it/Insalata-di-pasta-Mediterranea.html

Lyn ha detto...

I used the translator no problems and this is one of my favourite sweets, mmm lovely!
Thank you Annalisa!
love
Lyn
xxx
ps I am well on the road to recovery thank you.
x

Felted House ha detto...

We ate Tiramisu in a restaurant last week, it's good to have a proper authentic Italian recipe to follow now. The translator is great but it did make me laugh as it says to add a layer of 'compost' like we do for plants! But of course I knew exactly what it meant! xx

Laura (Recetas Trucos Tips) ha detto...

que bueno!

se ve delicioso :)

Felted House ha detto...

I have finally made this recipe yesterday as we had friends over for dinner - I added a bit of alcohol as well to the espressos I made to soak the biscuits, it was delicious! xx