Ciao a tutti miei cari lettori,
oggi per il mio primo post in italiano ho pensato di presentarvi un dolce tipico italiano: il tiramisu!
Un dolce di facile esecuzione,ma di sicuro effetto sia per gli occhi che per il palato, è l'ideale in queste calde giornate estive.
Tutto quello che vi occorre è:
- biscotti savoiardi
- caffè
- 250 g. di mascarpone
- 4 cucchiai di zucchero
- 3 uova
- cacao amaro in polvere
Procedimento:
Separare i tuorli dagli albumi,montare a neve fermissima gli albumi e lavorare bene i tuorli con lo zucchero,aggiungere il mascarpone e infine gli albumi montati a neve.
Inzuppare i savoiardi nel caffè,disporli in una pirofila,e versare sopra uno strato di composto, poi di nuovo uno strato di savoiardi inzuppati e così via.
Terminare con uno strato di composto e una spolverata di cacao amaro.
Lasciare in frigorifero circa 2-4 ore prima di servirlo.
Lasciare in frigorifero circa 2-4 ore prima di servirlo.
15 commenti:
divine n heavenly dessert.my fav........just melts in mouth..urs looks fantabulous nad mouthwatering.....
I have had Tiramisu from a store but never homemade!!
Mmmmmm....Sounds wonderful!!
Have a Wonderful Week!
Love,
Marilyn
Fantastic photo; I relly love tiramisu, but have not made it in ages.
Rita
I don't know if you know, but Tiramisu is my all time favourite dessert. Yours looks absolutely delicious!
Have a great day! Michael
It looks wonderful! We can eat it to celebrate change! ♥ Hugs! ♥
tiramisu è una di quelle cose che... non ho mai fatto in casa :( forse questa tua ricetta potrebbe essere un buon pretesto per il mio debutto ;)
grazie e a presto!
justyna
how yummy does that look.....and so pretty.
The translator worked very well Annalisa! I love tiramisu -- nice recipe!
I really like you has been wonderful tiramisé
kisses
Omg one of my fav dessert...tis tiramisu is making me hungry.
I luv de melt in de mouth magic of dis dessert.
Good on ya Anna.
My daughter in law sent me this recipe site to help my with my Italian; of course I thought of you.
Rita
http://ricette.giallozafferano.it/Insalata-di-pasta-Mediterranea.html
I used the translator no problems and this is one of my favourite sweets, mmm lovely!
Thank you Annalisa!
love
Lyn
xxx
ps I am well on the road to recovery thank you.
x
We ate Tiramisu in a restaurant last week, it's good to have a proper authentic Italian recipe to follow now. The translator is great but it did make me laugh as it says to add a layer of 'compost' like we do for plants! But of course I knew exactly what it meant! xx
que bueno!
se ve delicioso :)
I have finally made this recipe yesterday as we had friends over for dinner - I added a bit of alcohol as well to the espressos I made to soak the biscuits, it was delicious! xx
Posta un commento